Definition of tripe

tripenoun

lòng bò

/traɪp//traɪp/

The word "tripe" has a fascinating history. It originated in the 14th century from the Old French word "tripa," meaning "intestine" or "gut." This refers to the edible lining of a cow's stomach, which is often used to make tripe dishes. The word "tripe" likely comes from the medieval Latin term "tripes," which referred to the three layers of the cow's stomach: the reticulum, the rumen, and the omasum. In the 16th century, the word "tripe" began to be used more broadly to describe any thick, gelatinous food, such as pigs' feet or snouts. Today, "tripe" is often used in British English to refer to tripe cooked in broth or stock, whereas in American English, it's more commonly used to describe a confusing or unclear situation, likely due to the texture and gelatinous nature of the food.

Summary
type danh từ
meaningdạ dày bò
meaning(số nhiều) (thông tục) cỗ lòng
meaning(từ lóng) vật tầm thường, vật vô giá trị; bài văn dở, cuốn tiểu thuyết tồi; chuyên vô vị
namespace

the lining of a cow’s or pig’s stomach, eaten as food

lớp lót dạ dày của bò hoặc lợn, được ăn như thực phẩm

Example:
  • tripe and onions

    lòng và hành tây

something that somebody says or writes that you think is silly or not true, or not of good quality

điều gì đó mà ai đó nói hoặc viết mà bạn nghĩ là ngớ ngẩn hoặc không đúng sự thật, hoặc không có chất lượng tốt

Example:
  • What a load of tripe!

    Thật là một đống rác rưởi!

  • I don’t read that tripe!

    Tôi không đọc thứ vớ vẩn đó!

Related words and phrases