bít tết
/steɪk//steɪk/Over time, the term evolved to describe a specific cut of meat, typically a thick slice of beef from the rib or loin. The modern usage of "steak" to describe a cooked piece of meat is believed to have originated in the 16th century, when cookbooks began to feature recipes for "steaks" cooked in various ways, such as grilling, roasting, or frying. Today, the word "steak" is used worldwide to describe a wide range of grilled or cooked meat dishes.
a thick slice of good quality beef
một lát thịt bò dày chất lượng tốt
thịt thăn/mông/thăn lưng
Bạn muốn bít tết của mình được chế biến như thế nào?
một con dao cắt bít tết (= một con dao có lưỡi dao đặc biệt để ăn bít tết)
Tôi thích món bít-tết hiếm của tôi.
một miếng thịt bò New York 12 oz
một phần ăn ngon của bít tết hảo hạng
một miếng bít tết nướng nhẹ
Related words and phrases
a thick slice of any type of meat
một lát dày của bất kỳ loại thịt nào
thịt heo bít tết
một miếng thịt đùi hun khói
beef that is not of the best quality, often sold in small pieces and used in pies, stews, etc.
thịt bò không có chất lượng tốt nhất, thường được bán thành từng miếng nhỏ và dùng trong bánh nướng, món hầm, v.v.
thịt bò hầm/hầm
một chiếc bánh bít tết và thận
a large thick piece of fish
một miếng cá lớn dày
bít tết cá tuyết