thịt heo, thịt lợn
/pɔːk/The origin of the word "pork" dates back to Old English. The word "pork" is derived from the Early Modern English word "porec", which referred to the sound made by a pig when it is rooting around in the earth. This Early Modern English word is itself derived from the Old English word "porc", which meant "pig" or "hog". In Middle English (circa 1100-1500), the word "porec" evolved into "pork", and began to refer specifically to the meat of pigs. Over time, the spelling and pronunciation of the word changed, and "pork" became the standard term for the meat of swine in the English language. Today, the word "pork" is widely used in many languages and cultures around the world, and is an integral part of many cuisines and traditions.
meat from a pig that has not been cured (= preserved using salt or smoke)
thịt từ một con lợn chưa được chữa khỏi (= được bảo quản bằng muối hoặc khói)
thịt lợn nướng
sườn heo
một chân thịt lợn
Gia đình đã gọi món sườn heo ngon tuyệt cho món chính tại nhà hàng.
Thăn heo là phần thịt nạc thích hợp để nướng hoặc quay.
Related words and phrases
local projects that are given a lot of government money in order to win votes; the money that is used
các dự án địa phương được chính phủ cấp rất nhiều tiền để giành được phiếu bầu; số tiền được sử dụng