cây thì là
/ˈfenl//ˈfenl/The word "fennel" originates from the Latin word "fénīnum," which means "hay" or "fodder." This term was applied to fennel because in ancient times, farmers used the dried stems of the plant as feed for their animals. The plant also goes by several other names in different languages. In Old English, it was known as "fенel," which is very similar to the modern English word. In French, it is called "finacle," which comes from the Latin term for hay but features the French suffix "acle" to indicate the plant's characteristic taste. In Italian, it is called "finocchio," meaning "fennel-head," which refers to the plant's distinctive, bulbous stem. The use of fennel as a food and medicinal herb can be traced back to ancient Greece and Rome. The ancient Greeks believed that it could improve sight, and the ancient Romans used it as a digestive aid. Today, fennel is widely cultivated and used in a variety of dishes and dishes. It is commonly roasted or sautéed, and is often used in soups, stews, and sauces. In addition, it is still valued for its medicinal properties in traditional herbal medicine.
Cô ấy thêm lát thì là vào món salad để có thêm vị giòn mát.
Hạt thì là thơm được rang và sau đó nghiền để tạo thành hỗn hợp gia vị đậm đà.
Xúc xích cay và thì là ngọt hòa quyện hoàn hảo trong món ragù thơm lừng.
Phi lê cá tự nhiên được tẩm ướp với phấn hoa cây thì là và áp chảo đến độ hoàn hảo.
Củ thì là được rang cho đến khi có màu caramel và ăn kèm với sườn heo mềm.
Món mì ống được hoàn thiện với những lát củ thì là và rưới một ít dầu ô liu sáng.
Món salad quinoa trở nên hấp dẫn hơn khi có thêm lá thì là tươi.
Trong súp, củ thì là có thêm hương cam thảo tinh tế được cân bằng bởi cà rốt ngọt và khoai tây mềm.
Phấn hoa hồi tạo nên hương vị cho bánh mì giòn và mang lại cho bánh hương vị hồi thơm ngon.
Củ thì là Ý khổng lồ được thái lát mỏng và thêm vào bánh sandwich để tạo nên kết cấu giòn độc đáo.