Definition of salad dressing

salad dressingnoun

nước sốt trộn salad

/ˈsæləd dresɪŋ//ˈsæləd dresɪŋ/

The term "salad dressing" can be traced back to the late 19th century in the United States. Prior to this, salads were typically dressed with oil and vinegar, which were used as a simple condiment to add flavor and help the ingredients bind together. The exact origin of the word "dressing" in this context is somewhat unclear, but it is believed to have arisen from a variant of the word "dishe" or "dishee," which was used in the Middle Ages to describe a mixed dish of food. Over time, the term "disshee" came to be associated with salads in particular, which were often dressed with oil and vinegar to create a dish that was more substantial and filling. By the early 1900s, a wide variety of dressings had emerged, including mayonnaise-based dressings, which became popular in the mid-20th century. Today, there are countless types of dressings available, from classic vinaigrettes to creamy ranch and sweet balsamic varieties. Regardless of the type of dressing used, they all share the same function of adding flavor and texture to the salad ingredients.

namespace
Example:
  • I drizzled balsamic vinaigrette salad dressing over my mixed greens for a tangy and savory twist.

    Tôi rưới nước sốt giấm balsamic lên hỗn hợp rau xanh để có hương vị chua chua, hấp dẫn.

  • The chef preferred to use a creamy blue cheese dressing as the base for their Caesar salad, adding flavorful croutons and grated Parmesan to complement the salad greens.

    Đầu bếp thích sử dụng nước sốt phô mai xanh kem làm nước sốt chính cho món salad Caesar, thêm bánh mì nướng giòn và phô mai Parmesan bào để ăn kèm với rau xanh.

  • For a spicy kick, I mixed ranch dressing with a tablespoon of Sriracha sauce to make a homemade dressing for my garden salad.

    Để tăng thêm vị cay, tôi trộn nước sốt ranch với một thìa sốt Sriracha để làm nước sốt tự làm cho món salad trong vườn của tôi.

  • I opted for a lighter option, dressing my salad with a lemon-olive oil dressing for a burst of freshness.

    Tôi đã chọn một lựa chọn nhẹ nhàng hơn, đó là rưới nước sốt chanh-dầu ô liu lên món salad để tạo thêm hương vị tươi mát.

  • The Mediterranean restaurant served a classic Caesar salad with their homemade Caesar dressing, laden with anchovy, garlic, and lemon.

    Nhà hàng Địa Trung Hải phục vụ món salad Caesar cổ điển với nước sốt Caesar tự làm, phủ đầy cá cơm, tỏi và chanh.

  • The homemade honey mustard dressing I made transformed my salad into a meal, with its sweet and tangy flavor that complemented the crisp lettuce and vegetables perfectly.

    Nước sốt mù tạt mật ong tự làm của tôi đã biến món salad của tôi thành một bữa ăn, với hương vị ngọt ngào và chua chua kết hợp hoàn hảo với rau diếp giòn và rau củ.

  • The gourmet burger joint served a side salad with their homemade dressing, made with a blend of mayonnaise, basil, and balsamic vinegar for a delicious and creamy flavor.

    Quán burger sang trọng này phục vụ món salad kèm với nước sốt tự làm, được làm từ hỗn hợp mayonnaise, húng quế và giấm balsamic để tạo nên hương vị thơm ngon và béo ngậy.

  • The vegan eatery offered a variety of homemade salad dressings, such as a tangy citrus vinaigrette, a zesty salsa ranch, and a creamy cashew caesar.

    Quán ăn chay này cung cấp nhiều loại nước sốt trộn salad tự làm, chẳng hạn như giấm cam chua, sốt salsa ranch đậm đà và sốt caesar hạt điều béo ngậy.

  • I opted for a simple olive oil and red wine vinegar dressing for my Caprese salad, letting the flavors of the ripe tomatoes, fresh basil, and creamy mozzarella shine through.

    Tôi đã chọn nước sốt đơn giản từ dầu ô liu và giấm rượu vang đỏ cho món salad Caprese của mình, để hương vị của cà chua chín, húng quế tươi và phô mai mozzarella béo ngậy tỏa sáng.

  • The hip food truck offered a unique cilantro lime dressing for their mesclun salad, with just the right amount of kick to brighten up the day.

    Xe bán đồ ăn lưu động này cung cấp loại nước sốt rau mùi chanh độc đáo cho món salad mesclun, với lượng gia vị vừa đủ để làm bừng sáng ngày mới.