Definition of langoustine

langoustinenoun

Langoustine

/ˌlɒŋɡuˈstiːn//ˌlæŋɡuˈstiːn/

The word "langoustine" originates from the French language. It is derived from the Old French word "langouste," which is itself a borrowing from the Norman French "langustine." This Norman French term is thought to have come from the Latin "langiu-stina," meaning "pike-like fish." The Latin name is believed to be a combination of "langius," meaning "pike," and "stina," meaning "thumb." Langoustines are a type of crustacean, also known as Norris nimbs or Dublin Bay prawns, and are commonly found in the waters of Europe and North America. The term "langoustine" is often used in French and other languages to refer specifically to the Norway lobster (Nephrops norvegicus), which is prized for its flavor and is often served as a delicacy.

namespace
Example:
  • The chef incorporated pan-seared langoustines into the edition of the seafood platter.

    Đầu bếp đã thêm tôm càng áp chảo vào món hải sản này.

  • .langoustines were the star of the appetizer course, served alongside a fine white wine.

    Tôm càng là ngôi sao của món khai vị, được phục vụ cùng với rượu vang trắng hảo hạng.

  • The chef recommended ordering the langoustine bisque for maximum indulgence.

    Đầu bếp khuyên bạn nên gọi món súp tôm càng để có được sự thỏa mãn tối đa.

  • The visiting couple couldn't resist the delectable langoustine tails on the dinner menu.

    Cặp đôi đến thăm không thể cưỡng lại món đuôi tôm hùm hấp dẫn trong thực đơn bữa tối.

  • The Japanese restaurant served sashimi-style langoustines as a teaser, leaving the diners craving more.

    Nhà hàng Nhật Bản này phục vụ món tôm càng theo kiểu sashimi để kích thích vị giác, khiến thực khách muốn ăn thêm.

  • Pockets of langoustine meat added a burst of rich flavor to the creamy linguine dish.

    Những túi thịt tôm càng làm tăng thêm hương vị đậm đà cho món mì linguine béo ngậy.

  • Langoustine sauce dripped over the grilled prawns impaired the dish's flavors, leaving the diner disappointed.

    Nước sốt tôm càng nhỏ giọt lên tôm nướng làm mất đi hương vị của món ăn, khiến thực khách thất vọng.

  • The seafood enthusiast squealed with pleasure upon finding langoustines on the brunch menu.

    Những người đam mê hải sản reo lên sung sướng khi tìm thấy tôm càng trong thực đơn bữa sáng muộn.

  • The langoustines grilled to perfection were the perfect accompaniment to the tartar sauce.

    Tôm càng nướng hoàn hảo là món ăn kèm hoàn hảo với nước sốt tartar.

  • Langoustine cocktail, a highlight of the seafood platter, was a decadent, exquisite treat.

    Cocktail tôm càng, điểm nhấn của đĩa hải sản, là một món ăn tinh tế, xa hoa.

Related words and phrases

All matches