Definition of egg cream

egg creamnoun

kem trứng

/ˈeɡ kriːm//ˈeɡ kriːm/

The origin of the term "egg cream" for a refreshing soda fountain drink is unclear, but it's believed to have surfaced in the early 20th century in New York City. The drink's main ingredients, milk and chocolate syrup, have no traces of eggs or cream, despite the name's semblance. One popular theory suggests that the name resulted from the drink's initial ingredients being on separate tiers, with the chocolate syrup on the bottom, the vanilla-flavored soda syrup in the middle, and milk on top, creating a layered resemblance of an egg cream's contents, with the creamy foam on top. Another theory is that the drink's creator, a soda jerker named Henry‰"Checker Kate‰"Forbes, invented the drink by adding chocolate syrup to a milkshake and then adding a dash of soda water to create a frothy mixture that tasted creamy, akin to a creamy egg yolk. Regardless of its origin, the term "egg cream" persists to this day, and is still used widely to describe this iconic New York City beverage.

namespace
Example:
  • After a long day, I stopped at the soda fountain and ordered an egg cream to quench my thirst.

    Sau một ngày dài, tôi dừng lại ở quán nước ngọt và gọi một cốc kem trứng để giải khát.

  • My grandmother used to make egg creams for us on hot summer afternoons, and the sweet frothy beverage was a cherished childhood memory.

    Bà tôi thường làm kem trứng cho chúng tôi vào những buổi chiều hè nóng nực, và thức uống ngọt ngào có bọt này là một ký ức tuổi thơ đáng trân trọng.

  • The egg cream is a quintessential New York City drink, created by mixing a milk float with Fox's U-Bet chocolate syrup and a squirt of club soda.

    Kem trứng là thức uống đặc trưng của thành phố New York, được tạo ra bằng cách trộn sữa nổi với xi-rô sô-cô-la Fox's U-Bet và một ít nước soda.

  • In order to make a perfect egg cream, one should never let the syrup touch the milk or the foam will disintegrate.

    Để làm được một ly kem trứng hoàn hảo, không bao giờ được để siro chạm vào sữa, nếu không bọt sẽ tan ra.

  • As a health-conscious adult, I admit that the high sugar content of an egg cream is not exactly ideal for my diet, but the nostalgia is simply too strong to resist.

    Là một người lớn quan tâm đến sức khỏe, tôi thừa nhận rằng hàm lượng đường cao trong kem trứng không thực sự lý tưởng cho chế độ ăn của tôi, nhưng nỗi nhớ về nó quá mãnh liệt khiến tôi không thể cưỡng lại.

  • The aroma of the chocolate syrup combined with the effervescence of the club soda creates a delightful scent that tantalizes the senses.

    Hương thơm của siro sô-cô-la kết hợp với vị sủi bọt của nước soda tạo nên một mùi hương dễ chịu đánh thức các giác quan.

  • When I watch old films of New York City, the classic image of people sipping on egg creams in diners takes me back in time.

    Khi xem những bộ phim cũ về thành phố New York, hình ảnh kinh điển của những người nhâm nhi kem trứng trong quán ăn lại đưa tôi trở về quá khứ.

  • My favorite way to enjoy an egg cream is by adding a scoop of vanilla ice cream to the mix, creating a creamy and frothy beverage.

    Cách tôi thích nhất để thưởng thức kem trứng là thêm một muỗng kem vani vào hỗn hợp, tạo ra một thức uống sánh mịn và xốp.

  • Although I've heard that an egg cream doesn't actually contain any eggs, the name still intrigues me and I can't help but wonder where it came from.

    Mặc dù tôi nghe nói rằng kem trứng thực chất không chứa bất kỳ quả trứng nào, nhưng cái tên này vẫn khiến tôi tò mò và tôi không khỏi tự hỏi nó xuất phát từ đâu.

  • Egg creams may not be as popular today as they once were, but they remain a beloved classic for those seeking a taste of traditional New York City culture.

    Kem trứng có thể không còn phổ biến như trước nữa, nhưng chúng vẫn là món ăn cổ điển được yêu thích đối với những người muốn thưởng thức hương vị văn hóa truyền thống của thành phố New York.